Luftvärmepumpar – för hem utan kanaler

För hem utan kanaler, finns det enligt nortech-varmepump.se i luftvärmepumpar även ett filterdragskåp version som kallas en mini-split värmepump. Dessutom kallas en speciell typ av luftvärmepump en “omvänd cykel kylaggerat” genererar varmt och kallt vatten snarare än luft, så att den kan användas med strålande golvvärmesystem i värme läge.

Högre effektivitet uppnås med jordvärme (jord-källa eller vatten-källa) värmepumpar, som överför värme mellan ditt hus och marken eller närliggande vattentäkt. Trots att de kostar mer att installera bergvärmepumpar har låga driftskostnader eftersom de drar nytta av relativt konstant mark eller vatten temperaturer. Beror dock installation på storleken på din vara, alv och landskap. Jord-källa eller vatten-source värmepumpar kan användas i mer extrema klimatförhållanden än luft-luftvärmepumpar, och kundnöjdhet med systemen är mycket hög.

En ny typ av värmepump för bostäder system är absorptionsvärmepump, även kallad en gasdriven värmepump. Absorption värmepumpar använder värme som sin energikälla, och kan drivas med många olika värmekällor.

Comments are closed.